Aloittavalle                


TOIMINTAOHJEITA KILPAURAANSA ALOITTELEVILLE PAREILLE JA HEIDÄN VANHEMMILLEEN

 

Kilpatanssi on nimensä mukaisesti kilpaurheilua. Lajissa järjestetään seura-,  alue-, valtakunnallisia-, IKM Ikäkausimestaruus-, GP-, SM-, ja kansainvälisiä kilpailuja. Pari voi osallistua kaikkiin kilpailuihin, joissa on heille sopiva luokka. Luokista myöhemmin lisää. Aloitteleville pareille sopivia luokkia löytyy seura-, alue- ja valtakunnallisissa kilpailuissa.

Pari on valmis kilpailemaan kun se osaa riittävän hyvin 6 ensimmäistä tanssia, vakioissa hitaan englantilaisen valssin, tangon ja quickstepin sekä lattareissa samban, cha-chan ja jiven. Yleensä keväällä kauden päätteeksi seuramme järjestää katselmuksen joka on leikkimielinen kilpailu jossa harjoitellaan kilpailemista ja jossa tanssijat voivat näyttää taitonsa.
Vuodesta 2008 on mahdollista joidenkin seura- ja aluekilpailujen yhteydessä kokeilla kilpailemista vaikkei kaikkia kuutta tanssia vielä osaisikaan, tällöin kilpailukutsussa on merkintä ’lek’ (Lasten erilliskilpailu). Tässä kilpailumuodossa kisataan vaihtoehtoisesti joko 2:ssa tai 4:ssä tanssissa. Uusi kilpailumuoto on Lapsi1 ja Lapsi2- ikäisille ja myös Lapsi1-tyttöpareille. Katso Lasten uudet kilpailumuodot.
Kilpailemaan ei tietenkään ole pakko lähteä, ellei itse halua, toki lajia voi harrastaa muutenkin.

Ennen kilpailuihin osallistumista on maksettava B-lisenssi, sen voi tehdä osoitteessa https://lisenssi.slu.fi/elic/view/step1.jsf?b&liitto=10000126 , lisenssi sisältää tapaturmavakuutuksen. Jos lapsella jo on urheiluharrastuksessa ja kilpailuissa sattuvat tapaturmat korvaava vakuutus (asia kannattaa varmistaa vakuutusyhtiöstä), hänelle voi hankkia vakuutuksettoman lisenssin. Lisenssi on siis henkilökohtainen, ei parikohtainen. Eli parin molempien osapuolien pitää maksaa oma lisenssinsä. Lisenssin hinta on 20 euroa/henkilö, vakuutuksettoman lisenssin hinta on 10 euroa. Lisenssi on voimassa kalenterivuoden. Ennen kilpailuihin osallistumista pari on lisäksi ilmoitettava liiton parikortistoon (viimeistään 2 viikkoa ennen kilpailua). Ilmoittamisen hoitaa seurassamme Elisa Riski puh. 0400-576362 kilpailukutsut@swivel.fi

Suomen tanssiurheiluliitto julkaisee vuosittain kilpailukalenterin, josta näkyvät kaikki Suomessa järjestettävät tanssikilpailut sekä niissä tanssittavat luokat. Katso STUL -sivuilta Kilpailukalenteri.
Kaikissa kilpailuissa ei välttämättä ole parille sopivaa luokkaa. Pari voi osallistua omassa taitotasoluokassaan myös omaa ikäsarjaansa seuraavaan ikäsarjaan, jos omaa ikäsarjaa ei kisoissa ole.
Aluksi voi hakea kokemusta lähiseudulla järjestettävistä kilpailuista. Lähiseudun kilpailuja ovat, oman seuramme järjestämien lisäksi, La Teamin Liedossa, Fregolinan Kaarinassa ja Boleron Turussa. Seuraavaksi lähimmät kisapaikkakunnat ovat Helsingin ja Hämeenlinnan - Tampereen sunnalla. Valitettavasti kilpailukalenteriin ei ole merkitty kilpailupaikkakuntia, vaan ainoastaan järjestävän seuran nimi ja kotikunta, yleensä kuitenkin seurat järjestävät kisansa kotikunnassaan. Kaikki seurat löytyvät Tanssiurheiluliiton sivuilta; Liiton jäsenyhdistykset, täältä voit käydä katsomassa missä päin Suomea mikin seura toimii.

Tarkemmat tiedot kustakin kilpailusta löytyvät kilpailukutsusta, joka julkaistaan yleensä vajaat pari kuukautta ennen kilpailua. Kutsut tulevat näkyviin liiton nettisivuilla olevan kilpailukalenterin yhteyteen. Kilpailuihin täytyy ilmoittautua etukäteen. Ilmoitukset lähetetään Elisa Riskille sähköpostilla kilpailukutsut(ät)swivel.fi Elisa toimittaa ilmoittautumiset eteenpäin järjestävälle seuralle määräpäivään mennessä. Ilmoittautuminen on kutsussa mainitun viimeisen peruutuspäivän jälkeen sitova, eli jos pari jää pois kilpailuista, vaikka on ilmoittautunut, pari joutuu maksamaan peruutusmaksun, joka on yleensä 30 - 35 euroa. Sairaustapauksissa parin pitää ilmoittaa peruutus kilpailun järjestävälle seuralle ja toimittaa heille lääkärintodistus, niin peruutusmaksua ei peritä  (katso KILPATANSSIPARIEMME ILMOITTAUTUMINEN).


Kilpailuihin on aina osallistumismaksu. Sen suuruus ja maksutapa ilmenevät kilpailukutsusta. Maksu on aluekilpailuissa keskimäärin 20 euroa/pari ja usein sen voi maksaa etukäteen järjestävän seuran tilille. Maksuun on laitettava viestiksi; sarja, luokka, seura ja kilpailijan/kilpailijoiden nimet (esim. Lapsi 1E, Swivel, Timo Tanssija).Maksun voi maksaa myös käteisellä kilpailupaikalla, mutta se voi olla muutaman euron suurempi kuin etukäteen maksettuna. Kaikki tarvittavat tiedot sekä kilpailujen pitopaikka selviävät kilpailukutsusta.  Huomaa!: Seuramme järjestämissä kisoissa omien parien ei tarvitse maksaa osallistumismaksua.

Kun kilpailut lähestyvät, STUL Kilpailukalenteriin ilmestyy kilpailukutsun viereen kilpailujen aikataulu. Aikataulu julkaistaan yleensä viimeistään viikkoa ennen kilpailua. Aikataulusta ilmenee kunkin luokan kilpailun summittainen alkamisaika. Kilpailupaikalla on hyvä olla hyvissä ajoin, viimeistään tuntia ennen oman kilpailun alkamista, silloin jää aikaa vaatteiden vaihtoon ja lämmittelyyn.
KILPAILUPÄIVÄN RUOKAHUOLTO

Kilpailupäivän aamuna on syytä syödä kunnollinen hiilihydraattipitoinen aamiainen. Puuroa, mysliä tai muroja, leipää, maitoa, jogurttia, mehua, hedelmiä, mikä nyt kenellekin parhaiten maistuu.

Kilpailuihin kannattaa varata mukaan oma juomapullo, jossa on joko vettä tai laimeaa vähäsokerista mehua. Myös muuta evästä on hyvä ottaa mukaan (esim. hedelmiä, pillimehua, sämpylää, hedelmäsoseita, energiapatukoita). Limsoja ja karkkeja ei pidä syödä ennen kilpailua, mutta niitä voi toki nautiskella hillitysti kilpailujen jälkeen.

Kilpailupaikalla on aina myös puffetti, josta saa leipää, mehua, kahvia, pullaa, makeisia, limsaa yms. Joskus puffetissa myydään myös lämmintä ruokaa. HIUSTEN LAITTO

TYTÖT:
Pitkät hiukset pitää laittaa nutturalle, hätätilassa lohkolettikin käy, jos nutturan teko tuntuu hankalalta. Nuttura kannattaa tehdä alas niskaan ja siitä pitää tehdä mahdollisimman tiivis ja tiukka (hiukset voi ensin laittaa tiukalle poninhännälle). E-luokissa hiuksissa ei sallita mitään koristeita, ainoastaan puvun yläosan värinen donitsi on sallittu. Nuttura pysyy parhaiten kiinni, kun siihen suihkuttaa tekovaiheessa ja vielä lopuksi reilusti hiuslakkaa. Myös kaikki irtohiukset on hyvä kiinnittää lakalla. Huomaa!: Värillisiä lakkoja tai kimallelakkoja ei saa käyttää.
Nutturantekovinkkejä voi kysellä vanhempien tanssijoiden vanhemmilta.
Jos tytöllä on lyhyet hiukset, kampaa ne siististi ja suihkuta niihin lakkaa, jotta ne pysyvät paikoillaan eivätkä liehu ympäriinsä.

POJAT:
Kampaa hiukset siististi ja kiinnitä kampaus vaahdolla, vahalla tai lakalla. Pitkät hiukset pitää sitoa poninhännälle. Poninhäntä on tehtävä aina, jos hiukset ovat niin pitkät, että ne ylettyvät pienellekin poninhännälle.


KILPAILUPAIKALLA

Kilpailupaikalle saavuttaessa pari menee ensin ilmoittautumaan. Jos osallistumismaksu on maksettu etukäteen, maksukuitti kannattaa ottaa mukaan. Ellei maksua ole maksettu etukäteen, se maksetaan tässä yhteydessä käteisellä. Ilmoittautumisen yhteydessä pari saa numerolapun (pojalle) ja yleensä pienen kilpailija-tarran (tytölle). Numerolappu kiinnitetään hakaneuloilla pojan kilpailupaidan selkään. Tytön tarraa ei kiinnitetä kilpailuasuun, vaan sen voi laittaa verryttelytakkiin tms. vaatteeseen, jossa se toimii tytön ”pääsylippuna”. Vanhemmat ja muut mukana seuraavat katsojat joutuvat ostamaan pääsylipun, jonka hinta aluekisoissa on keskimäärin 10 euroa (pääsylipun hintakin selviää kilpailukutsusta).
Lisäksi myynnissä on yleensä kilpailujen käsiohjelma, josta näkee aikataulun sekä kaikkien kilpailuihin osallistuvien parien nimet. Usein käsiohjelmassa on myös muuta tietoa. Viimeisin kilpailuaikataulu on aina nähtävissä kilpailupaikan seinällä (se kannattaa aina tarkistaa, sillä joskus aikatauluihin tulee pieniä muutoksia esim. jonkun luokan jäädessä pois).

Yleensä kilpailupaikoilla on kenkätarkastus. Siinä katsotaan, ettei kenkien pohjissa näy mitään nauloja tai muuta vikaa, joista voisi aiheutua naarmuja lattiaan. Jokaisen parin molempien osapuolien täytyy käydä näyttämässä kenkänsä kenkätarkastuksessa ennen kilpalattialle menoa.

Sitten onkin jo aika käydä vaihtamassa kilpailuvaatteet päälle (muista kiinnittää numerolappu pojan paitaan!) ja mennä tutustumaan kilpailusaliin. Yleensä kilpailuissa on taukoja, jolloin kaikki halukkaat pääsevät lattialle lämmittelemään. Aina tällaista taukoa ei kuitenkaan ole sopivasti ennen omaa luokkaa, jolloin lämmittely ja kuvioiden muisteleminen täytyy suorittaa jossain muualla. Yleensä lämmittelyä varten on varattu jonkinlainen tila salin päädyistä tai kilpailupaikalla voi olla jopa erillinen lämmittelysali.

Joskus kisoissa on esiinmarssi
. Se järjestetään yleensä ennen kilpailupäivän pääluokkien finaalien alkamista. Esiinmarssissa kaikki vielä kilpailuissa mukana olevat parit marssivat lattialle numerojärjestyksessä pienimmästä suurimpaan, yleensä paso doblen soidessa. Marssin jälkeen on yleensä pieni avajaispuhe. Esiinmarssia ei ole läheskään kaikissa kisoissa, eikä ainakaan ennen aamupäivän kilpailuja. Esiinmarssi on merkitty kilpailujen aikatauluun. Parin on itse huolehdittava siitä, että sen molemmat osapuolet ovat valmiina oikeaan aikaan. Kuuluttaja pyytää seuraavan luokan tanssijoita valmistautumaan yleensä ennen edellisen luokan viimeistä tanssia. Jos sarjassa tanssitaan karsinta tai semifinaali, parit kutsutaan niihin lattialle kilpailunumeroilla. Finaaliin parit kutsutaan lattialle numerolla ja nimellä numerojärjestyksessä (esim. pari numero 1 Timo Tanssija, Tiina Tanssityttö, Swivel Salo). Kun järjestäjät ovat varmistaneet, että kaikki kyseiseen luokkaan ilmoittautuneet parit ovat lattialla, aloitetaan ensimmäinen tanssi.
Jos karsinnoissa on paljon pareja, heidät voidaan jakaa kahteen tai useampaan erään. Tällöin erät tanssivat vuorotellen tanssin kerrallaan. (Eli erä 1 tanssii ensimmäisen tanssin ja poistuu lattialta, jolloin erä 2 tuleen tanssimaan ensimmäisen tanssin ja poistuu lattialta jne.) Joskus eriä voi olla useampikin. Kuuluttaja luettelee kunkin erän parien numerot. Yleensä eräjako tulee myös näkyviin salin seinälle. Vakiotanssit ja latinalaiset tanssit tanssitaan erikseen, yleensä niiden välillä on muutama muu luokka, jotta pari ehtii halutessaan käydä vaihtamassa vaatteet.
Jos kilpailuissa on karsinta tai semifinaali, sen jälkeen ilmestyy seinälle tuloslista, jossa näkyvät kunkin parin tuomareilta saamat ruksit. Jatkoon selvinneiden parien nimet näkyvät lihavoituna. Karsinnoissa tuomarit antavat ruksin niille pareille, jotka he haluavat seuraavalle kierrokselle. Eli esim. semifinaalissa kukin tuomari antaa kussakin tanssissa ruksin kuudelle parille. Finaaliin pääsee 6 eniten rukseja saanutta paria. Jos 6. ja 7. pari saavat yhtä monta ruksia, he molemmat pääsevät finaaliin, jolloin tanssitaan 7 parin finaali. Jos 6., 7. ja 8. pari saavat yhtä monta ruksia, tanssitaan näiden kolmen parin kesken ylimääräinen karsinta. Alue-, valtakunnallisissa- ja GP- kilpailuissa on yleensä 5 tuomaria, seurakilpailuissa 3 tai 5 ja SM- kilpailuissa 7 tuomaria.

Kun tanssit on tanssittu, on vuorossa palkintojenjako. Palkintojenjakoon osallistuvat vain kunkin luokan finaalissa tanssineet parit. Palkintojenjakoja järjestetään yleensä muutama kisapäivän aikana. Niiden ajankohdat on merkitty aikatauluun ja palkinnot jaetaan yleensä siinä järjestyksessä kuin luokat on tanssittu. Palkintojenjakoon mennään kilpailuasussa. Yleensä kuuluttaja kutsuu tanssijat luokittain ensin ”line upiin” eli riviin toimitsijapöydän eteen. Siitä parit kutsutaan noutamaan palkintojaan yleensä sijasta 6 alkaen, eli siten, että voittajapari saa palkintonsa viimeisenä. Joskus näkee myös palkintojenjakoja, jotka aloitetaan kolmannesta sijasta ja jatketaan siitä ylöspäin...

Muista palauttaa numerolappu ennen kuin poistut kisapaikalta. Palauttamatta jääneestä numerolapusta veloitetaan yleensä vähintään 20 euroa.KILPAILULUOKAT

Tanssissa kilpailemisen aloittaminen on helppoa, koska kaikki kilpailevat omanikäistensä ja samantasoisten kilpakumppanien kanssa. Kunkin parin kilpailuluokka määräytyy siis kahdella perusteella, toisaalta parin iän ja toisaalta parin taitotason mukaan.

Ikäsarjoja ovat:

Lapsi 1     ( 9-vuotiaat ja sitä nuoremmat)
Lapsi 2    (10 – 11)
Juniori 1     (12 – 13)
Juniori 2     (14 – 15)
Nuoriso     (16 – 18)
Yleinen     (19 – 34) (GP- ja SM-kisoissa luokkaa kutsutaan Champion-luokaksi)
Seniori 1     (35 – 44)
Seniori 2    (45 – 54)
Seniori 3    (55 - 64)
Seniori 4    (65-vuotiaat ja sitä vanhemmat)


Taitoluokkia ovat:
F-luokka, E-luokka, D-luokka, C-luokka, B-luokka ja A-luokka
F-luokka on niinsanottu ’opetteluluokka’ jossa ei vielä kilpailla, poikkeuksen muodostaa Lapsi1 ja Lapsi2- ikäsarjoissa Lasten erilliskilpailut (katso; Lasten uudet kilpailumuodot)

Kaikissa ikäsarjoissa ei ole kaikkia taitoluokkia. Lapsi 1:ssä on vain F ja E-luokka, Lapsi 2:ssa F, E ja D, Juniori 1:ssä ja 2:ssa F, E, D, C ja B. Tätä vanhemmissa ikäsarjoissa sen sijaan on kaikki taitoluokat.

Kaikki kilpailu-uraansa aloittelevat kilpaparit siis osallistuvat oman ikäsarjansa E-luokan kilpailuihin (Lapsi1 ja Lapsi2:ssa vaihtoehtoisesti myös F). Kilpailuissa kerätään luokkanousupisteitä, ja kun pari on saavuttanut 50 pistettä, se nousee seuraavaan taitoluokkaan. F- luokasta noustaan E- luokkaan edustusseuran ilmoituksella.

E- ja D-luokissa latinalaistanssit ja vakiotanssit kilpaillaan yhtenä kilpailuna (paitsi senioriluokissa, joissa kilpaillaan alusta alkaen erikseen lattareissa ja vakioissa). Taitoluokasta C alkaen kilpaillaan kaikissa ikäsarjoissa erikseen vakioissa ja lattareissa ja myös luokkanousupisteet lasketaan erikseen kummassakin lajissa. Toisin sanoen sama pari voi kilpailla esim. vakioissa C-luokassa ja lattareissa A-luokassa. C-luokasta alkaen pari voi myös tanssia vain jompaakumpaa lajia, eli erikoistua joko vakioihin tai lattareihin. Senioriluokissa tämä on mahdollista jo E-luokasta alkaen. Jos tanssii molempia lajeja, voi osallistua 10-tanssikisoihin, joissa molemmat lajit kilpaillaan yhtenä kilpailuna.

E-luokassa tanssitaan kuutta tanssia, kolmea latinalaista (samba, cha-cha ja jive) sekä kolmea vakiotanssia (valssi, tango ja quickstep).
D-luokassa tanssitaan 8 tanssia (lattareissa edellisten lisäksi rumbaa ja vakioissa foxtrotia)
C-luokassa tanssitaan kummassakin luokassa 5 tanssia (eli lattareissa edellisten lisäksi paso doblea ja vakioissa wieninvalssia).

Kun pari hallitsee kaikki 5 tanssia per laji, se voi osallistua GP- ja SM-kisoihin, joissa ei ole erikseen taitoluokkia, vaan pelkästään ikäsarjat, tällöin puhutaan avoimista luokista.


KILPAILUASUT

Kilpatanssissa on tarkat pukusäännöt, jotka vaihtelevat luokittain. Jos asu ei ole sääntöjen mukainen, siitä saa huomautuksen kilpailunjohtajalta ja puute on korjattava seuraaviin kilpailuihin.

Seuraavassa lyhyt tiivistelmä aloittelevien luokkien pukusäännöistä lapsi- ja junioritanssijoiden osalta. Tarkemmat pukusäännöt löytyvät Tanssiurheiluliiton sivuilta.

Kilpailuasu luokissa  Lapsi 1 E, Lapsi 1 D, Lapsi 2 E ja Lapsi 2 D

POJAT
Molemmissa lajeissa mustat suorat housut, tavallinen pitkähihainen valkoinen kauluspaita sekä musta solmio tai musta rusetti. Musta metallisolkinen vyö ja solmioneula sallittu. Kaikki muut koristeet ja korut kielletty. Paidan tulee olla housuissa.
Tanssikengät, joissa enint. 1 tuuman korko (eli lattarikenkiä EI saa käyttää). Mustat sukat.

TYTÖT
Yksivärinen hame ja valkoinen pusero tai body tai t-paita TAI yksivärinen hame johon on yhdistetty samanvärinen body TAI yksinkertainen yksivärinen mekko.
Helman tulee ulottua juuri polvilumpion alapuolelle tai korkeintaan 10 cm sen yläpuolelle. (Monilla tytöillä on kaksi hametta, lyhyempi lattareihin ja pidempi vakioihin, mutta yhdelläkin pärjää ihan hyvin.) Isot halkiot ja kiemurat helmoissa kielletty. Avonaiset kaula-aukot kielletty. Olkapäiden yläosan tulee olla peitossa ja ihoa ei saa tanssittaessa näkyä hameen ja puseron välistä.
Läpinäkyvät, metalliset ja paljettikankaat kielletty. Erityyppisiä kankaita saa yhdistellä, kunhan ne ovat samanvärisiä. Pitsikankaan tulee olla vuoritettu samanvärisellä kankaalla. Ihonväri ja kiiltävät metallinvärit kielletty. KAIKKI koristeet kielletty (siis, ei saa käyttää strasseja, paljetteja, sulkia, kukkia, solmukkeita, reunuksia tai pitsikoristeita).
Leveäkorkoiset tanssikengät, koron korkeus enintään 1,5 tuumaa (n. 3,5 cm). Nilkkasukat ja ihonväriset sukkahousut sallittu. Verkko- ja kuviosukkahousut kielletty.
Hiukset: pitkät hiukset kiinni, mieluiten nutturalle. Puvun yläosan värinen donitsi sallittu, kaikki muut hiuskoristeet kielletty. Värilliset ja kimallelakat kielletty.
Korut ja meikit kielletty.

Kilpailuasu luokissa Juniori 1 E, Juniori 2 E ja Nuoriso E

POJAT
Muuten samat säännöt kuin lapsi-luokissa, mutta lattareissa kauluspaita voi olla musta, eikä lattareissa tarvitse käyttää solmiota tai rusettia. Paidan saa avata 10 cm kaulasta alaspäin.
Juniori 2E -luokasta alkaen saa käyttää lattareissa lattarikenkiä.

TYTÖT
Yksinkertainen pusero- ja hameyhdistelmä TAI yksinkertainen mekko. Helma saa tulla ylimmillään 10 cm polven yläpuolelle ja alimmillaan puoliväliin säärtä. (Yleensä tytöt käyttävät lattareissa lyhyempää ja vakioissa pidempää hametta) Isot halkiot ja kiemurat helmoissa kielletty. Avonaiset kaula-aukot kielletty. Olkapäiden yläosan tulee olla peitossa ja ihoa ei saa tanssittaessa näkyä hameen ja puseron välistä.
Läpinäkyvät, metalliset ja paljettikankaat kielletty. Ihonväri ja kiiltävät metallinvärit kielletty. Koristeet kielletty.
Tanssikengät. Huom. Juniori 1 E:ssä korko saa olla enintään 2 tuumaa (n. 3,5 cm). Ihonväriset sukkahousut sallittu. Verkko- ja kuviosukkahousut kielletty. Nilkkasukat kielletty.
Kevyt päivämeikki sallittu. Hiuksiin pätevät samat säännöt kuin lapsi-luokissa. Juniori 1- luokassa kaikki korut kielletty (pienet korvakorut saa olla). Muissa ikäsarjoissa kilpailunjohtaja voi määrätä poistettavaksi korut, joista voi aiheutua vaaraa itselle tai muille.

Vaatetuksen puolesta alkuun pääsee helposti. Pojan tarvitsemat vaatteet löytyvät tavallisista kaupoista, ja tyttökin voi siis halutessaan käyttää valmisvaatteena ostettua puolihametta ja paitaa. Enimmäkseen tytöt kuitenkin käyttävät tarkoitukseen tehtyä mekkoa. Vaatteita kannattaa kysellä käytettyinä isommilta tanssijoilta. Lisäksi käytettyjä mekkoja yms. asuja on myytävänä kisoissa. Pukua ostettaessa kannattaa aina varmistaa sen sopivuus omaan luokkaan. Tanssiurheiluliiton sivuilta löytyvien pukusääntöjen yhteydessä on esitelty pukujen perusmalleja ja -leikkauksia.

Tanssikenkiä saa ostaa tanssikenkiä myyvistä erikoisliikkeistä, jollaisia ei ihan lähiseudulla valitettavasti ole ainuttakaan. Mutta jokaisissa tanssikilpailuissa on aina paikalla vähintään yksi tanssikenkiä ja muita tanssitarvikkeita myyviä yrityksiä. Kenkiä ostettaessa kannattaa aina mainita parin kilpailuluokka. Kaikki kengät eivät ole sallittuja kaikissa luokissa. Kenkäkauppiailta saa ostaa myös mm. kilpatanssimusiikkia yms. tavaraa.


Mikäli sinulla on kysyttävää, niin ota yhteyttä:
Sihteeri: Anne Pihala-Järvinen, sihteeri(ät)swivel.fi

 

Jotkin linkkitiedostot (PDF) tarvitsevat avautuakseen  Adobe Acrobat -ohjelman